First Step of High Heels 02.12.2013

Geplaatst door admin op 11 november 2013 | Algemeen, FIFE Vrouwenbeurs, Ladies in biz

Trek je hakken uit de kast!

Tijd om bij te praten over ….. TaskForce HighHeels.
Sinds dit jaar ben ik betrokken bij de ‘TaskForce HighHeels’; een aantal bevlogen vrouwen, die andere hoogopgeleide vrouwen willen inspireren en motiveren om op hun eigen opleidingsniveau te werken. Überhaupt hen doordringen van het belang om te werken op niveau en economisch zelfstandig en onafhankelijk te kunnen zijn. Waarom? Veel vrouwen onderkennen hun eigen talenten niet of te weinig en doen zichzelf daarmee te kort. Vrouwen nemen te vaak genoegen met minder. Met minder dan ze waard zijn en kunnen. Vrouwen verdienen het hun eigen talenten meer en beter te benutten.

De eerste helft 2013 was een soort van opstartfase van deze ‘jonge’ taskforce. We organiseerden inloop-koffie-ochtenden en einde-van-de-dag-borrel-uurtjes om elkaar en vooral andere hoogopgeleide vrouwen te ontmoeten en onze ideeën te vertellen en te delen. Het leek ons overbodig om nieuwe ideeën te ontplooien en dus probeerden we zoveel mogelijk bij bestaande initiatieven en evenementen aan te haken. Zo hebben we ondertussen vaste aansluiting gevonden bij FIFE; Female Inspiration Festival Enschede. www.FIFEvrouwenbeurs.nl , waar ik zelf ook al vanaf het begin als marketingcommunicatiestrateeg en -adviseur bij betrokken ben. FIFE is het platform voor, in eerste instantie, de werkzoekende vrouwen in Enschede en sinds vorig jaar ook Hengelo! We hebben dit uitgerold tot een heus fenomeen. Zo groot zelfs, dat Enschede als voorbeeld in de rest van Nederland geldt als gemeente waar men weet hoe om te gaan met integratie en inspiratie van en met vrouwen, met emancipatie en diversiteit. Ook van daaruit – FIFE dus – constateerden we dat er nog iets aan de ‘bovenkant’ moest gebeuren. Waarom werken er in Nederland nog steeds zo weinig vrouwen in de top? Zelfs minder dan in Pakistan en Turkije! Maakt de hoogopgeleide vrouw het zich makkelijk door voor een baan onder haar opleidingsniveau te kiezen? Of zijn de banen er niet? Of geven de werkgevers vrouwen te weinig ruimte? Jet Bussemaker is het met ons eens, getuige haar uitspraken begin dit jaar. Nou ja, je begrijpt …. ik kan hier nog wel eindeloos over doorgaan.

De TaskForce HighHeels wil vooral – waar mogelijk – aanhaken bij bestaande initiatieven. Toch hebben we besloten op maandagavond 2 december 2013 ons eerste eigen evenement te organiseren; First Step of High Heels. Het is een bewuste keuze om #FSoHH op de avond voor de jaarlijkse festivaldag van FIFE, dinsdag 3 december, te laten plaatsvinden. Op die manier hopen we met 2 evenementen binnen 24 uur, alle vrouwen in Twente; werkend, niet werkend, hoog, of laag of niet opgeleid, te bereiken en te inspireren tot meer.

Tijdens First Step of High Heels zijn Sandra Lutchman, directeur Talent naar de Top, Hans Schutte, directeur-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met oa portefeuille Emancipatie, Vanessa Evers, professor Robotica UT, Marijke van Hees, wethouder in Enschede en Jannet Vaessen, directeur Women Inc de inspirerende gastsprekers.

Trek je hakken uit de kast. Ga de uitdaging aan. Volg je ambities. Schrijf je in en praat, denk, eet, netwerk, luister en drink mee op 2 december as! Je inschrijving voor ‘First Step of High Heels’ is alleen geldig na aanmelding en betaling via de site www.TaskForceHighHeels.nl

Hopelijk tot dan!
Hooggehakte groet van Marlou

Reageer: