Next Step TF HighHeels starring Kirsten van den Hul

Geplaatst door admin op 13 mei 2014 | Algemeen, Communicatie, FIFE Vrouwenbeurs, Ladies in biz

‘HOW TO DEAL WITH GENDER DIFFERENCES!’ vertelt Change Agent Kirsten van den Hul maandagavond 26 mei tijdens het tweede event van de Taskforce HighHeels. Dat wordt een inspirerende avond. Zeker weten. Verheug me! Waarom? Het lijkt mij leuk om live haar te ontmoeten en … omdat ik Kirsten aan de telefoon sprak en de klik er meteen was. Had haar boek [s]hevolution nog niet eens gelezen, zelfs niet eens één van haar wekelijkse AD-columns. Na het lezen van haar zeer herkenbare boek, begrijp ik de klik tussen mij en Kirsten; wij blijken over heel veel hetzelfde te denken. Een ‘open deur’ ? Nee, dat zeker niet. Helaas zijn te veel vrouwen slecht geinformeerd en niet op de hoogte. Dat is waar wij, de Taskforce HighHeels, iets aan proberen te doen. We willen een bijdrage leveren aan het vermeerderen van de kennis, het besef en de bewustwording van vrouwen van hun eigen kracht. Samen met Kirsten beseffen wij hoe belangrijk diversiteit is. Kirsten gaat ons 26 mei uitleggen hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

Kirsten van den Hul (Deventer, 1976) studeerde Oost-Europese Studies in Amsterdam en Arabisch in Tunis. In oktober 2013 presenteerde zij dus haar boek (s)hevolution, de eeuw van de vrouw, waarin zij pleit voor balans in diversiteit: “We moeten anders omgaan met diversiteit. Niet omdat het moet, maar omdat het werkt.” Met [s]hevolution schreef zij een inspirerend boek. In 2011 was Kirsten van den Hul vrouwenvertegenwoordiger namens Nederland voor de VN in New York. Zij is een graag geziene gast aan tafel bij tv- programma’s als Pauw en Witteman en schrijft dus ook wekelijks een column in het AD. Vorig jaar won Kirsten terecht de Joke Smitprijs, een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs van het ministerie van OCW voor een persoon of groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

Wanneer, hoe en wat!
In Theater Prismare, aan de Roomweg tegenover museum de Twentse Welle, in Enschede spreekt Kirsten dus maandag 26 mei as vanaf 20.00 uur. De inloop voor zowel hoog- als platgehakte heren en dames is vanaf 19.30 uur. De entree kost 20 euro, cash te voldoen bij binnenkomst, en is inclusief 3 consumpties. Na afloop is ruim gelegenheid verder te praten en discussiëren met alle aanwezigen tijdens de HighHeels-netwerkborrel in restaurant Roozendaal aan de overzijde van Theater Prismare. De hele avond is een unieke samenwerking tussen Taskforce HighHeels met De Maatschappij departement Twente en wordt mede mogelijk gemaakt door Jongbloed Fiscaal Juristen NV.

Weet je nog wie de HighHeels zijn?
Taskforce HighHeels is een aantal bevlogen vrouwen – daar ben ik er dus eentje van – in Twente, die andere hoogopgeleide vrouwen wil inspireren en stimuleren tot economische onafhankelijkheid door meer te doen met hun opleiding en te werken in functies passend bij hun opleidingsniveau. HighHeels staat symbool voor hoogopgeleid, hoog gewaardeerd en hoge beloning. “Vrouwen en mannen zijn steeds meer gelijk. Om balans in diversiteit te verwezenlijken , kan het proces wel een duwtje in de rug gebruiken. Het is zelfs noodzaak..” TaskForce HighHeels is overtuigd dat het een boeiende, inspirerende avond wordt; samen met Kirsten discussiëren over het belang, de kracht, de kansen en het rendement van diversiteit.

Tot maandag 26 mei?!

Reageer: