Als ik morgen 15 miljoen zou hebben …

Geplaatst door admin op 10 maart 2019 | Algemeen, Reizen en werken

… kan ik continu doen wat ik het allerliefste doe ter wereld: geven. Want dat vind ik echt heel gaaf.
Tot op heden beperkt – nou ja beperkt – dat geven zich tot heel veel glimlachen naar anderen, briefjes schrijven, aardige woorden mailen, bezoekjes brengen, troost bieden, opvrolijken, energie genereren, motiveren, helpen, verzorgen, coachen en natuurlijk ook complimentjes en cadeautjes geven. En dat zal ik ook blijven doen.
Maar wat als ik morgen 15 miljoen op mijn rekening zou hebben. Mijn conclusie is dat ik dan nog steeds zou geven, gewoon omdat ik dat het aller allerliefste doe op de hele wereld. Maar wat dan?
Nou eerst zou ik mijn gezin met aanhang een gezellige reis – met z’n allen natuurlijk – cadeau geven. Alleen al omdat reizen zo ontzettend fijn is; je leert van andere culturen, je waardeert wat je hebt en hoe onbelangrijk bezit eigenlijk is. Je beseft dan ook hoe heerlijk het is om gezond te zijn en zo niet, wat een top gezondheidszorg we hebben in Nederland.
Dan gaat er nog een kleine donatie naar de kids waarmee ze studieschuld of iets anders kunnen aflossen. De hypotheek zou ik ook wel aflossen [oneerlijk als ik dat niet oprecht zou toegeven. red].
En dan zou ik uitrekenen hoeveel ik nodig heb om te leven en wat er dan nog overblijft – en dat zal toch zeker nog 14 miljoen minimaal zijn – zou ik dat in een fonds stoppen en daarmee ga ik dan zelf allerlei projecten ondersteunen. Met natuurlijk criteria, allerlei voorwaarden en nog meer vastgelegd op papier. Maar het idee; wat gaaf dat ik scholen en ziekenhuizen in Afrika en India kan helpen en hen gewoon continu cadeautjes kan geven. Ik zou ook niet hele grote bedragen in één keer sponsoren maar bijvoorbeeld nooit meer dan 15.000 euro of zo per keer. En de ontvanger zou zelf ook moeten geven aan anderen in welke vorm dan ook. Ik kan hier echt eindeloos over doordenken en dromen hoe ik dat allemaal zou organiseren en regelen. Wie droomt hier nooit van? Gewoon heel erg veel geld tot je directe eigen beschikking. Wat een feest zou dat zijn. En ik merk dat ik eigenlijk steeds vaker hoop dat ik een gigantisch bedrag zou winnen of zo om deze droom te kunnen realiseren.
Maar goed, dat is dus niet zo; ik heb geen miljoenen. Dus blijf ik op dezelfde manier geven zoals ik dat al deed en doe. En mocht iemand zijn of haar vermogen willen delen met mij, zodat ik het heel overdacht kan weggeven, dan ‘graag’ natuurlijk. Meer dan prima zelfs 😊

Bewust sluit ik ook dit blog af met #wordtvervolgd #youneverknow

Reageer: