Over Marlou

Communicatie in ervaren handen

Marlou Bullens [1964] is marketingcommunicatieadviseur, met meer dan 25 jaren werkervaring in het communicatievak. Strategische advisering in de meest uiteenlopende sectoren is haar expertise. Werkend aan een complex marketing en of communicatievraagstuk voelt zij zich als een vis in het water.

Marlou Bullens is afgestudeerd aan de HEAO Utrecht in de richtingen Commerciële Economie en Communicatie. Haar middelbare school (Atheneum) doorliep ze in het Belgische Genk. Door het verblijf van een jaar in Firenze – Italië – spreekt Marlou uitstekend Italiaans. Tevens spreekt zij vloeiend Engels, Frans en Duits. Zij kan de Spaanse taal prima verstaan. In augustus 2011 verbetert Marlou haar Spaanse spreekvaardigheden bij de Asociación Cultural El Tulipán in Lima, door haar werk via SharePeople bij Molinos Cusco SA en aansluitend een uitgebreide reis door Peru.

Haar eerste baan was als junior communicatieadviseur bij het Naardense FPP, een financieel public relations bureau, waar zij onder andere intensief betrokken was bij de fusie tussen Wolters Noordhoff en Kluwer. Andere beursgenoteerde fondsen assisteerde zij bij hun beursgang en de uitgaven van hun financiële jaarverslag, halfjaar- en kwartaalberichten.

Bij Thema Communicatie leerde Bullens echt ‘het vak’ en maakte zij kennis met vele branches. Rond 1990 was zij gedurende een jaar belast met de start van het tweede kantoor voor Thema Communicatie in Maastricht.

Vanaf 1990 woont en werkt Marlou Bullens in Twente. Voor het Werving en Selectiebureau Budé Almelo, realiseerde zij een voor het bureau nieuwe discipline: arbeidsmarktcommunicatie.

Daar het hart van Marlou toch meer lag bij de corporate communicatie ging zij enige tijd later werken bij Nijhof & Partners, communicatieadviesbureau te Apeldoorn. In eerste instantie in Apeldoorn en na enige tijd als enige communicatieadviseur in de door haar opgezette dependance in Enschede.

In die periode was haar grootste account de Stichting Twente Promotie. Ook werkte zij in die periode voor onder andere de Ten Hag Groep en de gemeente Enschede.

In 1997 kiest Marlou voor de klantenzijde. Vijf jaar lang is zij projectmanager voor de Stichting Twente Promotie. Haar hoofdtaak was het promoten en profileren van Twente als bedrijfsvestigingsregio in Nederland; economische promotie. Communicatie vormde daarbij het belangrijkste middel. Twente heeft, mede door de werkzaamheden en acties van Marlou, haar (economische) bekendheid in die periode weten te verdubbelen. Tevens is een bijdrage geleverd aan de communicatie tussen de Twentse gemeentelijke overheden onderling, en met het Twentse bedrijfsleven.

Eind december 2001 loopt het contract tussen Bullens met de Stichting Twente Promotie af. Jarenlange subsidies vanuit Brussel (EFRO = Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) worden gestopt. Voor Marlou een uitgelezen moment om haar eigen bureau te starten onder de naam Bullens communicatie regie.

Contact Bcr
PObox 349
7500 AH Enschede – NL

telefoon +316 2224 6379
twitter @marloubullens
e-mail marlou@marloubullens.nl