Het is zondagavond 15 maart 2020 exact 17.30 uur. Iedereen hoort de maatregelen die ons land neemt om het coronavirus in te dammen. Eentje is dat alle horeca om 18:00 uur moet sluit.

Snel schakelen. Onze reservering bij restaurant Joann in Enschede staat op 18:30 uur. Dat is echt te laat. Ik bel de zaak en overleg snel om het eten bij hen op te halen. Goed idee! De hele restaurant-brigade heeft tenslotte op ons gerekend en alles in huis. Andersom hebben wij op hen gerekend en niets in huis. Op deze manier kunnen we toch nog een heel klein beetje bijdragen aan de omzet deze maand. Ook al is het natuurlijk maar een druppel op de gloeiende plaat. De gloeiende plaat die de komende periode voor Joann en alle andere Europese horeca zal zijn.

En wat was het weer super lekker. Dank Emiel! Toch hopen we binnenkort weer de totaalbeleving van Joann zelf te mogen meemaken. We misten de attente bediening, het altijd juiste wijnadvies, de entourage van het restaurant zelf en natuurlijk de finishing touch van Emiel en zijn keukenbrigade.

Onze wens: “Tot snel” … en dan weer gewoon bij Joann in de zaak.

Lieve groet van Marlou