Feit is dat de tijd vliegt ondanks of dankzij de uitloper van de derde golf van de Corona-pandemie waarin we ons momenteel bevinden. Mijn laatste blog is namelijk alweer van begin maart. Om maar wat te noemen. En echt – zeker herkenbaar – ik nam me al een paar keer voor om weer eens een blog te schrijven. Dat gebeurt dan om een of andere reden niet. Zeg maar rustig “om meerdere redenen niet”.

In mijn geval positieve redenen. Natuurlijk het feit dat ik gevaccineerd wordt binnenkort. Voor velen van mijn familie en vrienden iets waar we naar uit kijken. Alhoewel ik ook mensen ken die zich niet willen laten vaccineren om verschillende hun moverende redenen. Wat heerlijk dat iedereen daar vrij in is. Voor mij betekent het vrijheid. En vooral vrijheid om te bewegen en om mijn kinderen weer te knuffelen zonder na te denken.

Verder krijg ik energie van het feit dat mijn werk weer aantrekt. Hoe blij kan je met werk zijn? Ik besefte het vorig jaar ook al: werken geeft mij energie. En nu bepaalde ‘iets’ dat ik dat minder deed. Een groot energielek voor mij.

Dat is nu voorbij! Het begon met het traject van drie TEDx coachees voor TEDxTwenteU van de Universiteit Twente in januari en februari. En de afgelopen maanden deed ik een heel leuk coachingstraject met een jonge marketingexpert; een engagement manager ‘pur sang’. Zij wilde zo graag beter leren spreken en presenteren. Gewoonweg een genot om zo’n enthousiaste en nieuwsgierige coachee te hebben. Ook schrijf ik nanolearnings over cybersecurity, om gemeenteambtenaren meer informatiebeveiligingsbewust te maken. Dit in opdracht van een bestaande klant waar ik eerder mee samenwerkte op het onderwerp ‘informatiebeveiliging en privacy’. Begin juni mag ik als moderator ook nog eens een hele interessante netwerkbijeenkomst presenteren en aan elkaar praten vanuit een studio. Het wordt een hybride bijeenkomst met zeven mensen aan tafel in de studio en meer dan 65 personen via Zoom.

Mijn energielek is in ieder geval weer gedicht en dat is het mooiste van dit alles.

Energieke groet van Marlou