…is de titel van TEDx Bergamo op 26 september 2021. Bergamo… daarvan weten we allemaal dat de toekomst in dit Noord-Italiaanse stadje weinig in het verschiet had anderhalf jaar geleden. Nu staan ze weer fris en fruitig klaar voor de toekomst. In het leuke, recent gerenoveerde theater ‘Donizetti’ presenteren meer dan tien sprekers, deze laatste zondag van september 2021, hun eigen unieke TED talk. En opnieuw heb ik de eer om drie TED-sprekers te coachen en te zorgen dat ze optimaal presenteren en spreken tijdens dit event. Zo vorm ik een onderdeel van hun recept voor de toekomst. Mijn coachees spreken over vrouwelijk leiderschap in Italië, de uitdaging van het leven van creatieven op het platteland en in de stad en over het belang van creativiteit in onze levens. Stuk voor stuk zeer interessante onderwerpen.

De titel ’toekomstrecept’ doet me ook denken mijn geweldige, oudste zoon die eind deze maand trouwt met een fantastisch gave, vrolijke en lieve vrouw. Om hun recept voor de toekomst te bepalen vroegen zij hun ouders – dus ook mij – naar onze eigen huwelijkslessen. Want ja, die lessen leerde ik zeker en deelde ik dan ook vol liefde met hen. Want uiteraard wens ik hen een waanzinnige, fijne en lange toekomst samen. Hoe gaaf dat ik een klein onderdeel mag zijn van hun recept van een toekomstig samen.

Toekomst. Tja, wat is het recept tot een fijne toekomst? We hebben niet alles zelf in de hand. Toch geloof ik wel dat we een deel van ons leven kunnen regisseren. Kiezen we om het recept van ons leven te laten zoals het is en komt? Of voegen we zelf ingrediënten toe of halen we er wat uit waardoor het beter smaakt of makkelijker te verteren is? Dat kies je zelf. Of zoals we dat zo mooi zeggen in onze taal: “Daar ben je zelf bij.” Daar geloof ik in. Zowel privé als in je werk kan je zelf elementen toevoegen waardoor de smaak van het totaal – het leven – alleen maar beter wordt.

Heb je hulp nodig daarbij? Wil je weten hoe je jouw boodschap het beste overbrengt zodat jouw idee echt landt? Ik help je graag bij het kiezen van de juiste ingrediënten.

Veel succes met jouw recept voor de toekomst. Ben benieuwd wat jij toevoegt.

Gekruide groet van Marlou