Alleen maar superlatieven…. Sofia Maroudia deed het geweldig tijdens TEDxBergamo. Naar mijn overtuiging was zij zondag 25 september 2022 op het podium van het Teatro Donizetti degene met een TED talk zoals een TED talk hoort te zijn. Zonder enige aarzeling en met veel energie vertelde ze het publiek hoe belangrijk het is om je te verplaatsen in een ander. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn. Door te kijken vanuit andermans perspectief kun je beter keuzes maken, problemen oplossen, ondernemen en leven.

Niet alleen Sofia was ‘grande’. Het recent gerenoveerde theater Donizetti is ook prachtig; een bonbonnière van formaat. Bergamo bleek ook een zeer aangename verrassing voor ons. We hebben drie dagen lang genoten van lekker eten, de oude stad, de Bergamaschi, alles. Een feest.

Opvallend vonden we ook nog wel de sfeer van corona die in de stad zichtbaar en voelbaar aanwezig is. Veel meer dan in andere delen van Europa. Niet raar natuurlijk omdat Bergamo als eerste in 2020 zeer zwaar getroffen werd door deze corona-pandemie. Een meer dan twijfelachtige eer. Aan de andere kant ervaarden we ook de vechtlust van de inwoners van deze prachtige stad. Niet voor niets is het symbool van Bergamo een leeuw!

Weer een prachtige ervaring rijker!

#isvervolgd

Inspirerende groeten van Marlou