Sommige coachees doen rare dingen om te zorgen dat ik, in mijn functie van sprekerscoach, hen van top tot teen kan zien tijdens onze sessies via Zoom. Zo had ik deze week een van de laatste online repetities met Sofia Maroudia. Haar laptop belandde in een kast op kantoor. Het scherm werd recht gehouden door ondersteunende boeken. Op die manier kon ik haar van top tot teen zien; checken of ze mooi ‘heupwijd’ stond en met haar voetpunten recht naar voren. Beter nog; ik kon haar lichaamstaal zo optimaal beoordelen. Verder ondersteunt Sofia met haar handen heel goed haar verhaal, wat de inhoud nog beter onderstreept. Ze is rustig en kent haar tekst; dit maakt haar krachtig en energiek tegelijk. En ze kijkt iedereen aan waardoor ‘engagement’ verzekerd is.

Qua inhoud is ze al lang klaar. Dankzij deze laatste sessie, vanuit de kast, weet ik helemaal zeker dat ze meer dan 100% voorbereid is op haar TEDtalk voor TEDxBergamo zondag 25 september aanstaande. Ben erg benieuwd en zie enorm uit naar volgende week, wanneer Sofia en ik elkaar voor het eerst fysiek gaan ontmoeten, na vele online coaching meetings samen.

TEDxBergamo here we come!

#wordtzekervervolgd

Vrolijke groeten van Marlou