Lekker bezig zijn met van alles !!! Als je altijd gewend bent om aan het werk te zijn en vooral met veel plezier, dan is het een rare gewaarwording als dit van het ene op het andere moment niet meer zo is. Ook mijn werk stopte met de komst van het coronavirus. Dus niet alleen de horeca had last van deze alles bepalende ziekte. Ook ondernemers in bijvoorbeeld de event- en communicatiebranche en nog veel meer. Vergeet dat niet.

Het ergste lijkt voor nu voorbij. Uiteraard heeft niemand die glazen bol. Ik geloof wel dat er ‘iets’ pandemisch of epidemisch terug komt. Wanneer, hoe ziekmakend, hoe lang en wat de gevolgen dan zijn? Dat weet ook niemand. We weten wel dat we voorbereid moeten zijn. ‘Pandemisch paraat’ zoals minister Ernst Kuipers het noemt.

Toen ik constateerde dat ik al weer een tijd niets had vermeld onder ‘wat mij bezighoudt’ op deze site, besefte ik pas echt dat ik weer lekker op volle kracht aan de slag ben. Als communicatiestrateeg mag ik sinds een paar maanden de GGD Twente helpen om de crisisorganisatie – die de corona-afdeling nu nog is – over te laten gaan naar een bestendige organisatie. Ik ben ook al weer heel wat mensen aan ’t leren hoe ze het beste spreken voor publiek. Zo coach ik momenteel een promovendus, TEDx speakers voor TEDx TwenteU 2022 op zaterdag 14 mei as, een docente van de Universiteit Twente voor haar boekpresentatie en twee studentes die op een duurzame manier jasjes verkopen help ik met hun pitch voor Dragons’ Den. Ook was ik vorige week dagvoorzitter bij een medewerkersbijeenkomst van een onderdeel van Hogeschool Saxion en vertelde ik daar mijn visie op ‘Hybride werken’. Zo veel heel erg leuke dingen om te doen. Genieten gewoonweg.

Nou ja, ik kan het dus niet anders typeren als ‘weer lekker bezig’. En ja, er zit nog meer in het vat. Belangrijkste voor mij is wel dat ik hier gewoon ontzettend blij van word. Hier krijg ik energie van. En dus ga ik me daar op voorbereiden …. op al die leuke interessante opdrachten en werkzaamheden die zeker nog komen gaan.

Energievolle groet van Marlou